Varduva

10.00 

Varduva – bendra informacija apie vynmedį
Spalva Žaliai geltona
Uogos masė (g) 2.5-3
Kekės masė (g) 180-300
Sunoksta (dienos) 110-120
Atsparumas šalčiui (C°) -30

Neturime

Varduva universali savidulkė ankstyva ir labai skani lietuviška vynuogių veislė. Vynmedžio uogos užauga ir sunoksta per 110-120 dienų. Vynuogių kekės įprastai sveria 180-300g, o uogos – vidutiniškai 2,5-3,0 g. Vynmedis užaugina apvalias, žaliai-geltonos spalvos uogas, kurių skonis turi muskatinį aromatą. Jų odelė tvirta, bet valgoma. Vynuogės gali ilgai kabeti ant krūmo neprarasdamos skonio. Vynmedžio krūmas vešlus, tinka apželdinti pavėsines, ūgliai subresta gerai. Ši veislė labai atspari ligoms ir šalčiui (-30ºC), gali žiemoti nedengiama, arba lengvai pridengta. Vynuogės uogas galima valgyti šviežias arba gaminti vyną.